Raparperipiirakka
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl neljänviljanhiutaleita
Raparperisydän:
1 dl vanilijakreemijauhetta
3dl maitoa
200 g raparperia
sokeria
kanelia
Sekoita raparperisydäntä varten vanilijakreemi ja maito. Laita seos jääkaappiin pohjan teon ajaksi. Vatkaa pohjaa varten margariini ja sokerit. Lisää sekaan muut ainekset.
Kuori raparperinvarret ja pilko ne noin 1 cm mittasiksi paloiksi. Sekoita raparperipalojen joukkoon sokeria ja kanelia oman maun mukaan.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja lisää vanilijakreemi sekä raparperiseos.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Lisää piirakan päälle folioarkki kun se alkaa saamaan väriä uunissa.
Sunnuntairakkautta 21.6.2015:
Paula Vesala - Sua vasten aina painautuisin
Sunnuntairakkautta Spotify-lista:
Sunnuntairakkautta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti