sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Sunnuntairakkautta 14.6.2015

Kuusenkerkkäsiirappi


Kuusenkerkkä on kuusen nuorta vaalean vihreää kasvustoa ja se kerätään alkukesästä.
Kuusenkerkkäsiirappia voi käyttää yskänlääkkeenä, kurkkukipuun ja jälkiruokasiirappina esimerkiksi vanilijajäätelön kaverina. Eikös kuulostakin aika hyvältä?



Tässä ohjeet kuusenkerkkäsiirapin tekoon:

noin 8 dl kuusenkerkkiä
1 l vettä
6 dl kookossokeria
1 rkl vanilijasokeria

Liota kuusenkerkkiä runsaalla vedellä siivilässä. Kiehuta vettä ja kuusenkerkkiä noin 2,5/3 tuntia miedolla lämmöllä. Nosta kuusenkerkät vedestä ja painele loputkin nesteet kuusenkerkistä siivilän läpi kattilaan. Lisää kookossokeri ja vanilijasokeri kattilaan. Kookossokerin tilalla voi käyttää tavallistakin sokeria. Kookossokeri antaa siirapille hieman paahteisemman ja karamellimaisen maun. Kiehuta vielä noin tunti miedolla lämmöllä. Siirappi on valmis kun se on tumman väristä ja tahmaista. Siirappi on keitettäessä aika voimakkaan tuoksuista mutta tuoksu ei vastaa valmiin siirapin makua. Siirappi on todella hyvän makuista valmiina. Kuusenkerkkäsiirappi säilyy kesällä valmistettuna pitkälle talveen. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa.


Sunnuntairakkautta 14.6.2015:
The Crash - Star

Sunnuntairakkautta Spotify-lista:
Sunnuntairakkautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti